NYHETER

2017-02-20 Shepherd Energy AB rekryterar Patrik Foberg som ny kraftanalytiker

Shepherd Energy förstärker sitt erfarna analysteam genom att rekrytera Patrik Foberg från Los Energy Trading (fd. Telge Kraft). Patrik har tidigare arbetat som kraftanalytiker på Telge Krafthandel AB och som makroanalytiker på Erik Penser Bankaktiebolag. Patrik kommer att arbeta med att analysera och utveckla prognosmodeller för den nordiska kraftmarknaden, producera Shepherd Energys uppskattade marknadsanalyser samt stödja Shepherds förvaltarteam.

 Vi är väldigt glada över att Patrik valt att ansluta sig till vårt team och ser fram emot att ta del av Patriks kunskap och att vi ska kunna utveckla och förnya våra analyser tillsammans med honom, säger Analyschef Arne Österlind.

2015-03-11 Pernilla Tjärnström ansluter sig till Shepherd Energys förvaltarteam

Shepherd Energy hälsar Pernilla Tjärnström välkommen till förvaltarteamet i Stockholm. Pernilla kommer närmast från en anställning hos Total Gas & Power Limited i London, där hon arbetade som krafthandlare sedan år 2008. Pernilla har tidigare arbetat som portföljförvaltare för externa kunder på Vattenfall Power Management AB.

Utökningen av Shepherds handelsteam är ett led i bolagets expansionsplaner mot den nordiska och europeiska elmarknaden och vi är glada att Pernilla valt att ansluta sig till Shepherd, säger bolagets CEO Christian S. Jansen.

2014-10-01 Shepherd Energy AB lanserar Shepherd Power Portfolio

Shepherd Energy lanserar en ny nordisk elportfölj kallad Shepherd Power Portfolio. Portföljen kommer att förvaltas av Jukka Virtala.

 Jukka Virtala och Christian S Jansen gick tidigare i år in som nya ägare i Shepherd Energy AB. De har båda tidigare varit del schweiziska Plenum Power Funds ledningsteam.

 Shepherd Power Portfolio kommer att vara ett komplement till Shepherd Energy Portfolio, vilken är en modellbaserad portfölj som också investerar i nordiska elderivat.

 - Shepherd Power Portfolio kommer att ha ett större fokus på att fånga de längre trenderna i marknaden berättar Jukka Virtala.

2014-09-10 Nya ägare stärker Shepherd Energy AB

Shepherd Energy ABs organisation stärks då en ny ägargrupp bestående av Jukka Virtala (svensk), Finn-Olav Berglie (norsk) och Christian S. Jansen (norsk), genom sina investmentbolag förvärvat majoriteten av aktierna i Shepherd Holding AB/Shepherd Energy AB.

 Jukka Virtala, som har mer än 25 års erfarenhet av elhandel är portföljförvaltare av en ny kraftportfölj som han kommer att förvalta med stöd av Shepherd Energy starka analys- och förvaltarteam. Christian S. Jansen tar över rollen som VD för Shepherd Energy och Lina Petrell fortsätter att ansvara för den dagliga driften i positionen som COO. Finn-Olav Berglie fortsätter som styrelseordförande.

 Lina Petrell säger att det nuvarande teamet är entusiastiska över tillskottet som de nya ägarna kommer att ge organisationen. Hon är övertygad om att kombinationen av Shepherd Energys erfarna analys- och förvaltarteam tillsammans med Jukka Virtala`s långa erfarenhet av elhandel och Finn-Olav Berglie och Christian S. Jansens bakgrund i den internationella hedgefondsbranschen stärker Shepherd Energy position som en ledande aktör inom nordisk krafthandel.

2014-02-28 Jukka Virtala rekryteras som ny portföljförvaltare

Shepherd Energy rekryterar Jukka Virtala som portföljförvaltare. Jukka Virtala är en av de mest erfarna förvaltarna på den nordiska kraftmarknaden med över 25 års erfarenhet. Virtala har arbetat som portföljförvaltare på Markedskraft och har varit Chief Trader på Vattenfall i Stockholm. År 2009 flyttade Virtala till Zürich för att arbeta som fondförvaltare på Plenum Power Surge Fund. Sedan dess har Virtala arbetat som fondförvaltare på svenskbaserade Coeli Power Fund.

- Vi är verkligen glada över att ha Jukka Virtala ombord på vår skuta. Han kommer att utgöra ett stort bidrag till vårt handelsteam och vårt företag, säger VD, Lina Petrell.